Wilt u graag zonnepanelen aanschaffen maar heeft u niet de financiële middelen dan zijn er verschillende mogelijkheden:

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een regeling, waarbij huiseigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen. Dakisolatie, een nieuwe HR-ketel, zonnepanelen of vloerisolatie. Het zijn energiebesparende maatregelen die zorgen voor meer wooncomfort, een lagere energierekening en een beter milieu. Mooie maatregelen, waarvan de plannen soms stranden op de kosten. Om de financiering van energiebesparende maatregelen makkelijker te maken bestaat sinds begin dit jaar de Energiebespaarlening.

Bedrag:
U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen. Voor bedragen tot € 5.000,- is de looptijd van de lening zeven jaar. Voor bedragen van € 5.000,- en meer is de looptijd van de lening tien jaar. Bovendien leent u tegen een aantrekkelijke rente. Het rentepercentage kan door het Nationaal Energiebespaarfonds aangepast worden. De gehanteerde rente is de rente op de datum van binnenkomst van de aanvraag.

Klik hier voor meer info

Groenhypotheek Particuliere woningeigenaren (diverse banken)

Bent u woningeigenaar en wilt u uw een nieuwe duurzame woning bouwen of uw bestaande woning energiezuiniger maken? Dan kunt u een goedkope lening of hypotheek krijgen om de bouw van uw nieuwe woning of de renovatie van uw bestaande woning te financieren, of om een energiezuinig verwarmingssysteem aan te leggen.  Ook kunt u geld lenen voor duurzame technieken zoals het plaatsen van een zonneboiler of zonnepanelen.

Bedrag:

Het aantal energielabelstappen dat u met de renovatie (categorie h3) bereikt, bepaalt het maximum bedrag dat u mag lenen:

  • Voor een verbetering met 4 energielabelstappen tot minimaal label B: maximaal € 50.000
  • Voor een verbetering met 5 energielabelstappen tot minimaal label A: maximaal € 100.000

klik hier voor meer informatie

Duurzaamheidslening Energielabelhypotheek

Tot 0,2% rentekorting op uw volledige hypotheeksom mogelijk bij het realiseren van energiebesparende maatregelen in uw woning die leiden tot een verhoging van uw energielabel.

Bedrag:
Lagere woonlasten door een rentekorting van 0,2% op uw volledige hypotheeksom en lagere stookkosten maken een aanzienlijke besparing mogelijk. Daarnaast krijgt u een prettiger wooncomfort en wordt uw woning aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Triodos Hypotheek voor duurzame woningen

Triodos Bank wil de woningmarkt graag verduurzamen. De Triodos Hypotheek helpt u dan ook om uw woning energiezuiniger te maken en beloont duurzame woningen met een lager rentetarief. De hypotheekrente is gekoppeld aan de looptijd van de lening en het energielabel van uw woning. Hoe beter het energielabel, hoe lager de hypotheekrente.

Bedrag:
Deze rentetarieven zijn van toepassing op hypotheken die maximaal 51% bedragen van de marktwaarde van het huis of met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Deze regeling is in combinatie met andere regelingen aan te vragen.

klik hier voor meer informatie

GreenLoans Lening

Bij GreenLoans kunt u een persoonlijke lening aanvragen voor investeringen in energiebesparende maatregelen zoals isolatiemaatregelen en een nieuwe, energiezuinige CV ketel. Ook kunt u met de lening duurzame technieken financieren zoals een warmtepomp, een zonneboiler en zonnepanelen.

Met duurzame energietoepassingen en energiebesparende maatregelen kunt u uw energierekening verlagen. Hiervoor zijn wel eerst investeringen nodig. Een aantrekkelijke lening is dan een interessante optie.

Bedrag:
U kunt maatregelen, eventueel meerdere tegelijk, financieren voor bedragen tussen de 5.000 en 50.000 euro.
Voor welke maatregelen u een lening kunt krijgen vindt u op de website onder ‘lees meer’.