MVO Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen neemt bij veel bedrijven een steeds belangrijkere rol in. Zonne-energie biedt uw bedrijf direct het voordeel van energiebesparing en uw bedrijf draagt bij aan een schoner milieu.

 Waarom zijn zonnepanelen een goede investering?
Zonnepanelen kunnen een aanzienlijk deel van het stroomverbruik van uw bedrijf opvangen. Met zonnepanelen wordt er als het ware een kleine energiecentrale op het dak van uw bedrijfspand geïnstalleerd, waarmee schone energie kan worden geproduceerd, onafhankelijk van energiebedrijven.

Er zijn interessante subsidies beschikbaar, waar u wellicht voor in aanmerking komt, die gaan tot een bedrag van maar liefst 9,5 ct per kWh per jaar. Voor de agrarische sector is er ook nog een subsidie voor panden met asbesthoudende daken. Tenslotte kunt u in aanmerking komen voor eventuele andere aftrekposten zoals de EIA of de Vamil, waardoor een dergelijk systeem zich binnen 5 tot 6 jaar terugverdient. Dutch Solar Energy kan het complete traject kosteloos voor u verzorgen.

Direct investeren in een zonnepaneelsysteem is niet noodzakelijk; er kan worden gekozen voor een leaseovereenkomst. Besparing kan oplopen van 5% tot 30% ten opzichte van uw huidige energiekosten. Als gebruiker van een zonnestroominstallatie helpt u tevens mee aan de reductie van CO2 en is in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen een extra stap gezet binnen uw organisatie.