Bij Dutch Solar Energy werken vakmensen met een jarenlange ervaring op het gebied van solar techniek.

Wij stellen ons graag aan u voor:
Management

Gerrit Jan Schaeffer
Algemeen directeur
M. 06 – 51 23 68 84
E. gerritjan@dutchsolarenergy.nl

Gerrit Jan Schaeffer is Algemeen Directeur van Dutch Solar Energy. Zijn gehele 25-jarige loopbaan heeft in het teken gestaan van het energievraagstuk, met nadruk op nieuwe en hernieuwbare energie. Eerst als onderzoeker, beleidsadviseur voor de overheid en manager bij het Energieonderzoek Centrum Nederland in Petten, later als Directeur bij de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek in het Belgische Mol. Vanuit deze functie was hij mede-oprichter van het Europese topinstituut op het gebied van energie in de gebouwde omgeving, EnergyVille. Na de totstandkoming hiervan eind 2015, was het tijd voor een nieuwe stap.

“De energietransitie heeft technologische innovatie nodig gehad en nog steeds helpt dat, maar het is nu de hoogste tijd voor nieuwe business modellen die door voortdurende innovatie en opschaling van productie vandaag mogelijk zijn geworden. Zonne-energie is inmiddels een bewezen technologie, de duurzame energiebron met het grootste potentieel. Het kostenniveau dat nu bereikt is, maakt concepten als “netto-0” nu ook in Nederland mogelijk. Hiermee worden opnieuw barrières weggenomen voor de massale overgang naar deze duurzame energiebron. Simpel, zonder zorgen, zonder investering vooraf. Dutch Solar Energy zag dat in en heeft mij gevraagd hier aan mee te werken. Dat aanbod heb ik met beide handen aangenomen.”

Zonne-energie heeft hem altijd al gefascineerd, omdat de technologie zo simpel in gebruik is en het potentieel om fossiele brandstoffen te vervangen zo enorm groot is. Zijn eerste zonnepaneel kocht hij in 1999 via een gecombineerde actie van Greenpeace en Shell (!). In zijn huidige woonplaats Tilburg was hij in zijn wijk De Reeshof de eerste die zonnepanelen op zijn dak liet installeren (in 2008). Nu zijn ze overal te zien, maar is er nog een groot onbenut potentieel. “Helpen dat potentieel te gaan benutten, dat is de uitdaging waar we ons met alle inzet bij Dutch Solar Energy op richten.”

Wim Hooijen
Commercieel directeur
M. 06 – 22 49 14 13
E. wim@dutchsolarenergy.nl

Wim Hooijen is medeoprichter van Dutch Solar Energy en is jarenlang in diverse management en directiefuncties werkzaam geweest in de branche van Transport & Logistiek. Naast procesoptimalisatie binnen organisaties en commercie heeft Wim zich ook altijd verdiept in energievraagstukken binnen deze branche. De ontwikkelingen van de technologie voor zonne-energie heeft hij altijd met veel interesse gevolgd. In 2011 heeft dit geleid tot de oprichting van Dutch Solar Energy met als doel kwalitatief hoogwaardige zonnestroom systemen in de markt af te zetten.

Verkoop

Paul Udo
Accountmanager / Projectleider
M. 06 – 41 11 55 71

Bas Hofman
Accountmanager / Projectleider
M. 06 – 24 41 96 17

Melanie Hol
Accountmanager / Projectleider
M. 06 – 20 23 58 45

Gert Rijpsma
Accountmanager
M. 06 – 22 41 71 82

Installatieteam DSE