Dutch Solar Energy heeft als doel om voor iedereen in onze samenleving de mogelijkheid te bieden energie zelf op te wekken én te gebruiken. Om dit doel na te streven, dient de infrastructuur juist te zijn en zien wij graag dat de fossiele brandstoffen worden vervangen door eigen opgewekte elektriciteit. Één van de slimme manieren om het milieu te ontlasten is om de auto’s te voorzien van de eigen opgewekte zonne-energie.

Laadpalen zijn een uitstekend middel om “overproductie” vanuit zonnepanelen niet per definitie terug te leveren aan het net maar effectief en efficiënt te gebruiken in laadpalen. Hierdoor wordt de energieconsumptie van het pand verhoogd en  zoveel mogelijk gelijk gesteld aan de productie vanuit de zonnestroominstallatie. Door middel van loadbalancing op onze systemen kunt u het laden van de auto’s aanpassen op de beschikbare zonne-energie op ieder moment van de dag. Is de energie vanuit de zon in volle glorie aanwezig, dan kunt u ervoor kiezen om meer stroom te reserveren voor het opladen van de auto’s. Op het moment dat het pand meer energie nodig heeft, kunt u ervoor kiezen om de auto’s minder snel op te laten laden.

Door het slim managen van je energie binnen en buiten het pand zorg je ten eerste voor minder kosten, ten tweede draag je bij aan een beter milieu en ten derde zorg je er op deze manier voor dat je niet bijdraagt aan netcongestie waar netwerkbeheerders de komende jaren mee kampen.

Wilt u ook dat uw transport gaat rijden op onze Hollandse zon? Heeft u vragen en/of interesse? Neem dan contact met ons op, of kom gezellig bij ons langs voor een goed gesprek en een lekkere bakje Tilburgse koffie.