Veel gestelde vragen

Voordat u gaat zoeken naar een leverancier van uw zonnepanelen systeem, is het verstandig eerst voor uzelf vast te stellen wat uw wensen zijn. De keuze van het juiste paneel hangt af van verschillende factoren:

  • Op te wekken energie in Kwh
  • Dakoppervlakte
  • Esthetica
  • Budget
  • Zout of ammoniak bestendig

We kunnen ons goed voorstellen dat sommige zaken nog niet helemaal helder zijn en u nog een aantal vragen heeft. Hieronder vindt u veel voorkomende vragen met bijbehorende antwoorden, die wellicht wat zaken kunnen verduidelijken.

Mochten er nog onduidelijkheden zijn, neem gerust contact met ons op.

Zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee, enkel de opbrengst wordt elk jaar iets minder. De zonnepanelen van Canadian Solar en Panasonic gaan nog langer mee dan 25 jaar.

Standaard heeft u 12 jaar productgarantie en 25 jaar opbrengstgarantie voor 80% van het vermogen.

De prijs is afhankelijk van het type paneel, de grootte van het gewenste zonnepanelensysteem. In een persoonlijk gesprek lichten wij graag de mogelijkheden toe.

Bedrijven komen in aanmerking voor subsidies met betrekking tot zonnestroominstallaties. Veel voorkomende subsidies zijn EIA, MIA, SDE+. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u een actueel overzicht van de huidige subsidiemogelijkheden. 

De terugverdientijd van een zonnepaneelsysteem ligt tussen de 5 en 10 jaar, afhankelijk van de grootte en eventuele subsidie/fiscale mogelijkheden. U ontvangt van ons, samen met de offerte, een rekenblad met het verwachte rendement en de terugverdientijd.

Het rendement van een zonnepanelensysteem bedraagt tussen de 5% en 15%. Het rendement van zonne-energie duurt 5 tot 10 jaar.

Wij adviseren u alvorens u contact met ons opneemt, contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. Zodat u op de hoogte bent van de verzekeringseisen.