Elektrische laadpalen

Dutch Solar Energy heeft als doel om onze samenleving de mogelijkheid te bieden zelf energie op te wekken en te gebruiken. Om dit doel na te streven, dient de infrastructuur juist te zijn en zien wij graag dat fossiele brandstoffen worden vervangen door duurzame energiebronnen. Eén van de manieren om het milieu te ontlasten is om auto’s te voorzien van eigen opgewekte zonne-energie door middel van elektrische laadpalen.

Elektrische laadpalen zijn een uitstekend middel om overproductie vanuit zonnepanelen niet terug te leveren aan het net, maar effectief en efficiënt te gebruiken voor laadpalen. Hierdoor wordt de energieconsumptie van het pand verhoogd en zoveel mogelijk gelijk gesteld aan de productie vanuit de zonnestroominstallatie. Door middel van loadbalancing op onze systemen kunt u het laden van de auto’s aanpassen op de beschikbare zonne-energie op ieder moment van de dag. Is de energie vanuit de zon in volle glorie aanwezig, dan kunt u ervoor kiezen om meer stroom te reserveren voor het opladen van de auto’s. Op het moment dat het pand meer energie nodig heeft, kunt u ervoor kiezen om de auto’s minder snel op te laten laden.

Het slim gebruiken van energie, binnen en buiten het pand, heeft meerdere voordelen. Ten eerste zorgt het voor minder kosten, daarnaast draag je bij aan een beter milieu. Tot slot zorg je er op deze manier voor dat je niet bijdraagt aan netcongestie, waar netwerkbeheerders de komende jaren mee te maken krijgen.

U kunt altijd contact op nemen met een van onze specialisten en informeren naar de mogelijkheden die Dutch Solar Energy te bieden heeft.