Dutch Solar Energy levert slimme systemen voor commerciële panden en parken waarbij gebruik wordt gemaakt van zelf opgewekte zonne-energie. Bij ons gaat het niet alleen over “het installeren van zonnepanelen”, het gaat om het “installeren van een Energy Management Systeem” voor de komende 20 tot 25 jaar.

Hierbij denken wij aan zonnepanelen gecombineerd met laadpalen, batterijen en een slim energy management systeem. En dat alles door efficiënt gebruik te maken van onze eigen Hollandse zon!

We leggen het uit aan de hand van ons DSE-Framework:

Onze zonnestroominstallatie, dat bestaat uit zorgvuldig gekozen hoogwaardig kwalitatieve zonnepanelen en omvormers, neemt de energie op van de zon en stuurt deze richting de DSE-Hub.

De opgewekte energie beschikbaar voor de DSE-Hub kan intern (in het pand) worden gebruikt zodat er weinig tot geen elektrische stroom hoeft te worden verbruikt vanuit het net. De instellingen in de Hub kunnen op basis van de wensen ook leiden tot andere keuzes zoals hieronder beschreven.

Er kan door de DSE-Hub worden gekozen om op gunstige tijden een deel van de zelf opgewekte energie het net aan te bieden (“terugleveren”, of “salderen”).

Door het op maat in te stellen, kan er door de DSE-Hub tevens gekozen worden om voertuigen (bv. auto’s, heftrucks, orderpickwagens) via de laadpalen op te laden op het moment dat het (financieel) gunstig is of op het moment dat het nodig is (accu van voertuig bijna leeg).

Wanneer u energie wilt “bewaren” voor de momenten dat er geen zon is, kan er gekozen worden door de DSE-Hub dat de instelling zal aansturen voor het opslaan van energie. Deze energie kan later worden opgevraagd om de interne operatie (in het pand) van energie te voorzien, voertuigen verder op te laden, of om op financieel aantrekkelijke tijden terug te leveren aan het net.

Het systeem kan ook ingesteld staan om uw energie te delen met buren. Hierdoor is zelfs mogelijk dat uw totale dak kan worden “volgelegd” met zonnepanelen, waarbij u samen met uw buren al de opgewekte energie via een vooraf bepaalde verdeling intern (in de panden) gebruikt.

Heeft u interesse? Wilt u meer van ons of van de mogelijkheden weten? Neem dan contact met ons op.